A NUBU legfrissebb kollekciójában egy budapesti lakótömb képei kerülnek a ruhákra - nem is akármilyen épületről van szó, Kis Péter műtermének egyik legsikeresebb és egyben legcsendesebb minimalista alkotása a Práter utcai önkormányzati lakóház. 

Fotó: Máté Balázs

A NUBU-ra azóta különösen érdemes figyelni, amióta a Kepp showroom tervezői dolgoznak rajta. Kissé olyanok a kollekciók, mintha Kepp basic-sorozatok lennének: hordhatóak, egyszerűek, olcsóbb alapanyagokból, de a tervezők kézjegye tagadhatatlan. 

Fotó: Máté Balázs

Ha majd egyszer visszatekintünk erre az évtizedre, valószínűleg a printelt anyagokban rejlő kreativitás kiaknázása tűnik majd az egyik legerősebb trendnek. A Kepp nem most kezdett vele kísérletezni, és a NUBU korábbi sorozataiban is találkoztunk már ezzel az eszközzel. Viszont most fordul elő először, hogy kifejezetten a magyar kultúrából választanak témát. 

Fotó: Máté Balázs

A 2013-as őszi-téli kollekciót áthatják majd az építészeti és képzőművészeti utalások - de most még csak az a néhány előzetes fotó publikus a sorozatból, amin a Kis Péter-ház szerepel. Mindenesetre már ez a néhány szett is érthetővé teszi, hogyan tudnak beszivárogni az orosz konstruktivizmus legnemesebb vonalai a divatba. Egyébként a derékszögek szigorát szépen oldja a sportosság, ami idén mindenütt nagyon előtérbe kerül majd.  

Fotó: Németh Dániel

A Práter utcai épület életteli minimalizmusa megmutatja, hogyan lehet néhány merőleges vonallal mozgásba hozni a formák egész univerzumát. A szettek sziluettjei kapcsolatba lépnek a printeken megjelenő építészeti gondolattal, nem idegen elemként jelennek meg a fotók - az egyedi printek használatának ugyanis nagy veszélye, hogy a tervezői fókuszt eltereli a háromdimenzióról. 

Fotó: Németh Dániel

A Kis Péter-ház a marketing szempontjából is jó választás - évekkel ezelőtt, amikor megvalósult, bejárta a legrangosabb építészeti magazinokat, a nemzetközi designra nyitott közönség számára is ismerős épület. Kíváncsian várjuk a kollekció többi darabját.