Sikert sikerre halmoznak a magyar modellek, de nem csak a lányok: Palvin Barbara, Srej Zsófi és a többiek mellett a fiúk is üstökösként száguldanak. A mostani The Room magazin egyik legizgalmasabb anyagát egy fiatal fotós, Bartha Máté készítette, aki kifejezetten nem divatfotós szemmel mutat meg nemzetközileg elismert férfimodelleket. A sorozat magazinból kimaradt képeit is megmutatjuk!

modell: Ben Stift

Bartha Máté munkáit leginkább Tumblr-oldaláról ismerhettük eddig - Perlaki Márton, a The Room művészeti vezetője is így figyelhetett fel a fotósra, aki sajátos dokumentarista stílusban alkot. 

modell: Botond Cseke

Analóg formátumot választott, nagy hangsúlyt fektet a képek magas minőségére, de eközben megőrzi a jelenetek frissességét. A természetes fényeket szinte minden képén főszerepben láthatjuk, és pózoktól mentes kompozíciók jellemzik munkáit. 

modell: Marton Dorfler

Csendéletek, riportok, életképek, portrék sorakoznak a portfóliójában, a divatfotózás viszonylag új műfaj számára, bár dolgozott már együtt Kele Ildikóval, a KELE Clothing alkotójával. Ezúttal viszont kifejezetten nem divatfotós látásmódra volt szükség - éppen erre épül az anyag koncepciója. 

modell: Misa Patinszky 

Modellek sminkes és fodrász nélkül, távol az irányított műtermi fények steril közegétől. A háttér ezúttal a téli Budapest, olyan helyszínekkel mint a Fűvészkert, az Állatkert vagy a Blaha Lujza téri MÜSZI kulturális központ. 

modell: Jackson Rado

Bartha Máté elmondása szerint nyilvánvalóan lehetetlen küldetés modelleket megkérni arra, hogy ne pózoljanak, de ez nem is volt cél - így is jóval nagyobb adag spontaneitás fért el az anyagban, mint ahogy a divatfotó műfaja általában engedi. 

A fotósorozatnak még az is jót tesz, hogy a modellek némelyike láthatóan nagyon fázik. Ez különös intim varázst ad néhány képnek.

Fotó: Bartha Máté

Divatszerkesztő: Ali Tóth and Anikó Virág

Modellek: Kristóf, Botond Cseke / Icon, Jackson Rado, Ben Stift / VM Models, Marton Dorfler / Art Models, Misa Patinszky, Alfred Kovacs / WAM Models

modell: Jackson Rado

modell: Kristóf

modell: Alfred Kovacs