A The Four új, tavaszi-nyári kollekciója legalább annyira vibráló, mint amennyire a téli sorozat volt. Egy erős kezdet folytatása, tele meglepetésekkel, ráadásul érezhetően körvonalazódik valami, ami csak a The Fourra jellemző. Az egyik fő összetevő az érzékeny rétegzettség, a tektonikus játékosság: a patchwork felületek váltása minimalista gesztusokkal. A Das Modellen láthatjátok először.

A The Four-darabok fontos ismertetőjegye a humor, amit ritkán látunk a hazai divatban ilyen felszabadultan érvényesülni. Legalább olyan üdítő, mint az ananász vagy a lime zöld frissessége, ami szintén végigkíséri a kollekciót. 

A kilencvenes évek visszaáramlásától mostanában nem igazán lehet szabadulni, viszont nyilván nem mindegy, melyik összetevőt hozzák vissza.

A Four tervezői a depresszió helyett az őszinte rácsodalkozást idézik meg - azt a Zuckerberg-galaxis keletkezése előtti pillanatot, amikor az új média, a virtuális valóság még egy távoli, mágikus világnak tűnt.

Számtalan stílus egymás mellett élésének időszaka volt ez, habzsoló, rendkívül ingerdús időszak. 

Ami már a téli kollekcióban is megjelent: a váratlan anyagtalálkozások, szabad asszociációk. Szupertradícionális kelmékre (mint például a brokát) feleselnek okostextilek. 

Szerencsére a technikai megoldásokkal is szívesen bíbelődnek a tervezők, ami első látásra nem megfejthető öltözékeket eredményez, félig-áttetsző cipzárakkal, tépőzárakkal, elbújtatott kapcsokkal.

Ezúttal az egyik legkarakteresebb szereplő a fémes bársony - a halvány New York pink kissé rézbe hajló árnyalata és az ezüstösen fénylő ólomszürke. 

A fémes csillogás visszaköszön a rézszínű sci-fi kabátkán is, ami a kollekció egyik szép összefoglalója: pont annyi sportosság van benne, mint nőiesség. E téren is folytatódik a téli történet: radikálisan nőies szabásvonalak keverednek kimondottan sportos fordulatokkal. 

Egy-egy mély dekoltázs, szem előtt lévő köldökök, a kilencvenes évek nagy kedvencének számító "A" vonalú szoknyák, háromnegyedes szoknyák mellett sportos kisnadrágok, túlméretezett pólók tűnnek fel. Az úszódressz és bikini kettőse pedig csak hab a tortán. 

Ráadásul a digitális print témája is kapcsolódik a sporthoz, a tervezők egy Los Angeles-i emléket daráltak be: egy Venice Skate Parkban készült saját fotó lett a minta alapja.