Az YKRA táskák világkörüli útra indultak: Nemes Zoé modell elvitt magával néhányat Tokióba, és kedves japán fiatalokat kért meg, hogy pózoljanak a színes hátizsákokkal. 

Nemrég írtunk róla, hogy a legtöbb magyar divatmárka túlélési esélyeit az határozza meg, hogyan tudnak érvényesülni a nemzetközi piacon. Az YKRA táskák tervezője, Lakatos Balázs is ezt az irányt tűzte ki. Már Franciaországban, Németországban, Svájcban illetve Spanyolországban is forgalmazzák a táskákat, a legújabb kihívás pedig a japán piac meghódítása. 

Az YKRA világát alapvetően a nosztalgia határozza meg, a táskák kissé hajaznak az elnyűhetetlen csehszlovák túrahátizsákokra, de az a modell, ami a japán fotókon tűnik fel, a régi balatoni nyaralók lakáskultúráját is megidézi. 

A nagy monokróm felületekből illesztett piros, kék, sárga modellek egy minimalisták öltözékbe is beilleszthetőek, a virágmintás hátizsákok már egy fokkal bevállalósabbak. Nem véletlen, hogy ezen alapult az a geg, amivel a japán vevők szívéhez próbáltak közelebb férkőzni.

A képek egyelőre ál-street fashion fotók, de talán nemsokára valós tokiói utcai divat blogon is feltűnik majd néhány példány - legalábbis ezt várják a tervezők a Jumble Tokyo vásáron való szerepléstől.