A Design Hét egyik legjobb, és egyben legkockázatosabb programja a Nyitott Stúdiók, amelyek keretében tervezők, műhelyek, kreatívok várják kisebb-nagyobb lelkesedéssel előkészített programokkal a designturistákat. Tökéletes alkalom, hogy olyan helyekre menjünk el, ahol még nem jártunk, nem volt bátorságunk időpontot egyeztetni, vagy egyszerűen csak kiesett a látóterünkből. Vasárnap Sármán Nóra showroomját látogattuk meg, ami egyben a tervező lakása is.

Olyan belépni a Keleti Károly utcai műhelybe, mintha egy nagy olasz családba csöppennénk: izgatott kislányok, hatalmas nyüzsgés, kérdezgetés, sürgés-forgás, ruhapróbálgatás - és a kavarodásban időnként felbukkan Sármán Nóra szőkesége. Az egyik pillanatban még azt figyelem, hogyan vágják ki gondos kezek a fejdíszre való fekete virágokat, a másikban már egy csipkeruhában találom magam a tükör előtt.

Sármán Nóra később egy tévé stáb előtt mesél egy fekete csipkeruháról, amelyre nem túlzás azt mondani, hogy lélegzetelállító. Azon gondolkodom, hogy vajon létezik-e olyan budapesti esemény, amelyre fel tudnám venni ezt a fordított esküvői ruhát. A tervező végigdolgozta az esküvői szezont, és ez az aura nagyon is érződik a műhelyén - mintha a menyasszonyok izgatottsága hagyott volna benne nyomot.