Kenya Hara, a MUJI kreatív igazgatója vélhetően a kutyáknak szánt bútorok szegényes világát megunva felhívott a világ legerősebb tervezői közül néhányat, hogy találjanak ki olyan tárgyakat, amelyek érzékenyen reagálnak ember és kutya kapcsolatára. A terveket mindenki számára elérhetővé tették, úgyhogy nem kell több ezer eurót fizetnünk, ha kiskutyánknak egy Sou Fujimoto-házzal akarunk kedveskedni. A fenti képen például az Atelier Bow-Wow fotele látható, amely lehetővé teszi, hogy leereszkedés nélkül nézzünk a büszke tacskók szemébe. Nézzünk még több bútort!

Állítólag az uszkár az egyetlen, aki képes gyönyörködni saját tükorképében, Kostantin Grcic ezért tervezett egy apró emelvényt neki.

Shigeru Ban védjegyévé vált kartonhengerekből épített útvesztőt, de nem tűnik nagy feladványnak - bár a türelmetlenebbek vélhetően előbb borogatnák fel a papírkerítést, minthogy megoldják a rejtvényt.

Sou Fujimoto tavasszal átadott fehér állványrengetegből alkotott épületének mintájára készített kutyaházat.

Kayuzo Sejima, Japán leghíresebb női építésze - a 2010-es Velencei Biennálé főkurátora - máris kevésbé tűnik szigorúnak, ha a bichon frise-ek bundája ihlette, felhőcske formájú, hatalmas, puha párnáját nézzük. 

A holland MVRDV a beagle játékosságára és kíváncsiságára alapozta művét, a klasszikus kutyaházak formájából kiindulva alkotott hinta-házat. Kötéllel is ellátták, így örökmozgó háziállatok álomba ringatására is kiválóan alkalmas.

Kengo Kuma faszerkezetű dombot tervezett, amelyre fel lehet mászni, de el is lehet benne bújni.

Kenya Hara fordított palást-szerű, lebegő kutyaháza pedig úgy nyújtja a védettség érzését, hogy közben a kutya mindent szemmel tarthat lakosztályából. 

A tervek a decemberi Design Miamin mutatkoznak be, és november 15-e után szabadon letölhetőek lesznek az Architecture for Dogs honlapjáról.