Két hazai tervezőcsapat szuper közös bútorkollekciója, a Belleposition mutatkozott be az idei 100% Design kiállításon Londonban: az egyik legerősebb magyar divatmárka, a Je Suis Belle és a Pos1t1on fogott össze. 

Fotó: Georgij Merjas

A Pos1t1ont 2010 elején indította öt - a design különböző szegmenseiben dolgozó - barát, két év után pedig több olyan referencia áll mögötte, ami miatt ajánlott odafigyelni rá: például a Nostro teljes arculata és terei, vagy az Innio bár belsőépítészete.

A Je Suis Belle-lel közös munka eredménye összhangot mutat, abszolút jelen van benne a JSB-re jellemző játékosság és az apró részletek gondos kivitelezése, például a ruhákról szépen importált ötlet, a darazsolás technikája korántsem hat idegenül fotelhuzatként sem.

A kárpit nagyobb felülete gyapjúfilc, ami amellett, hogy az egyik legmenőbb természetes anyag, nagyon ellenálló és finom a tapintása is.

Fotó: Georgij Merjas

A bútorok formája a klasszikusokhoz nyúl vissza, de mégis nagyon különleges, a fotel mintha megölelné azt, aki a beleül, az asztalok formája pedig kicsi skandináv hangulatot hoz, a tradicionális asztalosipari eljárások újrafelfedezése évek óta lázban tartja többek közt a svéd designereket is.

Fotó: Surányi Miklós

Izgalmas, hogy a hagyományos technikákat és a nagy gonddal kiválasztott, meleg diófa alapanyagot társították olyan gesztusokkal, mint a roncsolt, savmart felületek az asztallapon, vagy a tükör mögé rejtett, sejtelmes hangulatot árasztó LED-es világítás.

Fotó: Surányi Miklós