Ne tévesszen meg senkit az őszies, levélrugdosós hangulat, Julia Kaldy már a jövő tavasz-nyári idényből mutat be cipőket. Az átvezető resort kollekció után még mindig a természetben járunk, a talpakhoz fűcsomók tapadnak, az előző kollekcióból ismert mészkőlerakódás képei fátyolként borulnak a cipőkre.

A korábbi darabok technofil felfedezővágya egy szelídebb szemlélődésbe fordul, romantikus természetfilozófia képei lengik be a jellegzetes csónaktalpú cipőket. Ifjú Werther szenvedéseit látjuk plexitalpakba oltva, a tervezőre jellemző ellenpontozás itt is gyönyörűen működik. A pikkelyes hatású bőranyagok vastag lakkrétegbe zárva figyelnek, a szárított fűcsomók két plexilap között merevednek be, a természettől elszakított ember romantikus képei ezek egy jó adag szintetikus mázzal nyakonöntve. A tervező természeti érdeklődése most először esetleges elemeket is beenged, a cipőre ereszkedő leplek más-más anyagból készünek egyes oldalakon, illetve folyton változó mintát kapnak. 

Az állandó platformok mellett új fazonok is megjelennek, illetve a férfi kínálat is egyre erősebb. A talpak és a sarkak változatlanul egy udinei gyárban készülnek, ahol többek között Martin Margiela is gyártat. Ha erről a terepről szeretnénk őrizetbe venni egy kis fűcsomót, akkor a cipők hamarosan a webshopból is elérhetőek. 

Fotók: Szombat Éva