Legutóbb a Use Unused apropóján jött szóba a resort kollekciókat fenntartani képes közönség. Most cipőt is kapnak.

Julia Kaldy ezúttal a melegebb éghajlaton elmúlatott téli vakációra tervez, 2014-es resort kollekciója egyszerre évszakokon átmozgó és világokon átívelő utazás.

Gőzőlgő mészkőlerakódások között mozgunk, a teraszos kiképzésű sótömegben bugyorról-bugyorra csorog alá az éles forrásvíz. Az értelmezhetetlen léptékű tájat egy embertelenül hosszú combú lány járja be, lábán felderítő platformok.

Káldy Júlia végre kivitte a szabadba a cipőit, amelyek, úgy tűnik, más távlatokba vágyódnak. A 2014-es resort kollekció megtartja az eddigi kollekciók arányait, a platformok jelzés értékkel, ék alakban tartanak a földön. Az eddigi kollekciók túlnyomóan fa talpait azonban hipersűrű anyagok váltják, a sportcipőknél használt szivacsos állagú EVA olyan, akár egy új szubsztancia.

A talp egész felületén használt anyag szokatlanul tömör, és időtálló, illetve a fenti videó tanúsága szerint a fához képest egész más viszonyt ápol a vízzel. A lábfejre viszont továbbra is bőr simul, a forrásvíz titános csillogása, a sódombok köves fehérje fedi be a lábat – a tervezőt egyre inkább a természetes és a totálisan szintetikus anyagok együttállása izgatja.

A cipőket az egerszalóki sódombra vitték ki, Kondás Kata egy lehetetlenül felsliccelt bikiniben tornássza be a tájat: fejet hajt a 90-es évek előtt, de parodizálja is azt. A tervező ezzel az örökös vásárlói aggodalmakra jelez vissza – a "lehet-e hordani" kérdését a fitneszkultusz behívásával válaszolja meg, a végtagjait nyújtóztató modell egy-egy saját márkás bodyban mutatja be, hogy mi mindent végre lehet hajtani a cipőkkel.

A talpak civilizált talajon is jól működnek, a cipő orránál lekerekített járófelülettel könnyen mozgunk, nem fogunk benne totyogni, ahogy 90-es évek holdjáróiban. A cipők kizárólag a nemrég startolt webshopból elérhetőek, kövessük a "Yes, money can buy love" feliratot. 

kreditek:

fotó: Szombat Éva
modell: Kondás Kata
smink: Kovalik Natasa
haj: Hairclub.hu

videó: Huber Olivér & Auguszt Gabriella 
zene: 12z - Celebrating Pope And Antipope (Yvein Monq remix)