Fotó:Glódi Balázs

Idén második alkalommal rendezték meg a nemzetközi divateseményekhez hasonlóan féléves előretekintéshez időzített Fashion Week Budapestet: hat magyar tervező szűrőjén át lehetett a jövő tavasz-nyári divattal ismerkedni.

Fotó: Glódi Balázs

Az áprilisi első, bemutatkozó rendezvény felépítését megtartva kétóránkénti blokkokban, durván 10 perces bemutatókkal jelentkeztek, a fennmaradó időben minden kollekcióhoz saját smink és haj készült. Ezzel nemcsak az egyes tervezői víziók kiteljesedét segítették, hanem kis jóindulattal a divathét jelleget – ha nem is egy hétig, de legalább egy jól elnyújtott nap erejéig lehetett szép ruhákban jönni-menni, tömeget képezni egy kietlen belvárosi utcafordulóban, a Palazzo Dorottya saroképületénél.

Fotó: Glódi Balázs

A későbbiekben is kellemes megoldás lehet, hogy a rendezvény a táska- és cipőtervezők termékeit egy statikus, de erre a célra tökéletesen megfelelő rendszerben, kisebb kiállítási standokon mutatta be. Így a konkurens rendezvénnyel szemben nem egy szponzori molinóerdő, hanem most bemutatkozó kiegészítő kollekciók voltak az állandó elemek. A bemutatókat folyamatosan streamelték, ami egyébként teljesen jó öngerjesztő folyamat lehet, hiszen akkor fognak minket komolyan venni, ha mi is komolyan vesszük magunkat. Ehhez pedig nem feltétlenül ismert emberek kellenek, hanem egy magát becsülő szakmai közeg. 

Egyes kollekciókkal a későbbiekben ismerkedünk itt a Das Modellen. 

Bemutatkozó tervezők időrendben: Kata Szegedi, Nubu, Je suis belle, Anda, Nanushka, Use Unused

Kiállítók: Dora Abodi Accessory, 111 by Dora Abodi, Julia Kaldy, Anh Tuan

Fotókért köszönet Glódi Balázsnak és a Toni&Guy Fashion Week Budapestnek