A londoni SHOWstudio Mary Katrantzou legújabb ruháinak műhelymunkálatait hallgatta le: szabászati eszközök neszezése, cipőkopogás és cipzárhúzogatás állnak össze ismétlődő taktusokká az így készült hanganyagban. A részletgazdag tércsapdákkal teleszórt ruhákat mégiscsak érdekesebb nézegetni. 

Katrantzou a megtévesztő perspektívaábrázolásokkal printelt ruhákat úgy osztja, mintha háttérképeket válogatna, ebben a parttalan mintaállításban a legédesebb giccs is egy furcsa mesterséges intelligencia találatának tűnik. Használta már mintaként panelházak repetitív részleteit, vagy az Ikea poszterkínálatát, de most egy ennél is furcsább megtévesztő eszközt válaszott: cipők felnagyított részleteit. A SHOWstudio hangmunkája ezt a jövő tavasz-nyári kollekciót dolgozza fel. 

Hasonlónk egyébként nekünk is van, a Kitchen Budapest az egykori Kepp Showroomal együttműködésben készített olyan okos kabátkát, ami a tervezőműhelyben felvett szabászati munkálatok neszeit, zörejeit bocsátotta ki, ha valaki mozgott benne. 

Képek:Yatzer.com