Így vágódhatsz be az anyósodnál karácsonykor: elég egy harmincezres buklé ruha vagy gyöngyház gombos kardigán a Massimo Duttiból, és már indulhatsz is.

Örülhetnek az irodisták, menedzserek és felsővezetők a nemrég megnyílt Massimo Duttinak, ahol nehéz mellényúlni, ha valaki elegánsan szeretne felöltözni. A fővárosi Fashion Streetre, a Benetton és a Sisley eddigi helyére költözött a Zara családjába tartozó spanyol márka, az Intidex-csoport luxusbrandje.

A felső kategória nemcsak az üzlet aranylóan csillámos dizánjából érződik, de szépen visszaköszön az árcímkékről is: egy normál, irodai kék, női vászoning például 15 ezer forintba kerül, a nőo és a férfi kabátok is 75 ezer forint körül mozognak, viszont a cipők ára nem annyira megdöbbentő: lovagló csizma például már 27 ezerért is van.

Az üzletnek egyébként van egy furcsán hűvös hangulata, valószínűleg azért, mert csak visszafogott ruhák vannak, feketék, szürkék, világoskékek, bézsek. Sehol semmi vadulás, rikító színek és szegecsek kizárva, csak a hűvös elegancia, jól érződik, hogy itt már a komoly, karrierista 25 éven felüliek pénze a tét. Ez a hűvösség süt Palvin Barbara szeméből is, amikor a márka ünnepi kollekcióját mutatja be.

A Massimo Dutti kollekciójából egyébként kitűnik, hogy néha a menedzser is megpihen, golfozni vagy lovagolni megy a barátaival, vagy csak beül a kabriójába és autózik egy kicsit. Legalábbis erre az életstílusra utalnak az üzletben fellelhető bőrkesztyűk, sapkák, cipők is.

Szóval ha idén karácsonykor szeretnél makulátlan öltözékben bemutatkozni újdonsült anyósodnak, jó helyen jársz. Könnyedén összeállíthatsz jókislányos vagy jófiús szetteket, a recept egyszerű: hölgyeknek szürke buklé ruha 28 ezerért, uraknak gyöngyház gombos gyapjú kardigán szintén 28 ezerért, és kezdődhet az ünnep. A pitét se felejtsd otthon.