Hiába drága, hiába giccses, délután négy órára mégis elkapkodták a budapesti H&M-ből az Anna dello Russo bizsukollekció kétharmadát. A japán Vogue különc stílusú, olasz kreatív igazgatóját Párizsban ünnepelték a divatőrültek, miközben a kollekció Budapesten is megjelent. A párizsi partin egyébként BryanBoy divatbloggertől kezdve Rachel Zoé hollywoodi stylistig mindenki el volt ájulva a kollekció eredetiségétől.

Az aranyszínű cipők és bokacsizmák, kígyós karkötők és türkiz bőröndök azonban sok újdonságot nem hoztak, de az igaz, hogy mind Anna dello Russo sajátos stílusát tükrözik. Bár a kollekció láttán nehéz elképzelni, hogy a magyar nők arany és türkiz kígyós nyakékekben, arany bokacsizmában, vagy ne adj isten, latex combcsizmában pompázzanak bármilyen partin, a lefosztott kínálat mégis azt mutatta, hogy igény erre is van.

Még annak ellenére is, hogy a legolcsóbb bizsu - egy A betűt keretező karikafülbevaló - is hatezer forintban kerül, egy kígyós karkötőért már kilencezret kell fizetni, az arany bokacsizmért pedig csupán tíz forinttal kevesebb, mint ötvenezer forintot kell perkálni a kasszánál. Ha valaki mégis csillapíthatatlan vágyat érez a feltűnésre, akkor semmiképp ne hagyja ki az igazán dellorussós, tollas, tüllös fejdíszt alig negyvenezer forintért. A bizsukollekció egyik legimpozánsabb darabja pedig nem más, mint egy hatalmas, türkiz és arany kombinációjú bőrönd, szintén negyvenezer forintért.

Mégis a leginkább feldolgozhatatlan darab egy zebrás karkötő volt. Miközben jó alaposan megvizsgáltam és azon gondolkoztam, vajon ki veszi meg ezt a rettenetes giccset, egy, a barátjának Anna Dello Russóról magyarázó, teljesen átlagos külsejű lány laza mozdulattal leemelt egy másik, zebrás karkötőt rejtő dobozt a polcról, és elegánsan elindult vele a pénztár felé. A barátja nem kis megdöbbenésére, a fiú egy perce ugyanis még azon nevetett, hogy lehet ilyet gyártani.

A feltűnő bizsuk borsos árai úgy még csúnyábban mutatnak a helyes kis dobozokon, hogy a címke szerint minden ugyanúgy Kínában készült, mint bármelyik, az üzlet hátsó fertályában található bizsu. Persze az AdR kollekciónál a stílust és a divatérzéket kell megfizetni, amiből Anna él. 



Anna dello Russo saját bevallása szerint maga is játékszereknek tartja a kiegészítőket, amelyek szerinte amellett, hogy személyessé teszik a megjelenést, új életet hoznak a gardróbunkba. Ha ez igaz, akkor csak vicc az is, hogy az ötvenéves - korához képest egyébként rendkívül csinos - divatguru ránctalanná retusálva, feszülős latexruhában ugrálja körbe saját bizsuit és cipőit a kollekcióhoz készült, Fashion Shower (Divatzuhany) című, fent látható, kétperces videóklipben.