Szombaton megjelenik a Nero Homme magazin első száma. Saját műfaji besorolása szerint az erotikus kortárs művészet és a férfidivat tengelye mentén mozog. A projekt annyiban magyar, hogy a közreműködők egy része, beleértve a főszerkesztőt, magyar - de a magazin nem vágyik rá, hogy helyhez kösse magát, épp annyira londoni, berlini, milánói, mint budapesti. 


A magazin premierjére szombat este kerül sor, de az előzetes képek alapján ígéretesnek tűnik. Egy olyan másik magazin sem jut eszünkbe, amelyben női aktok és felöltözött férfiak szerepelnek - szuperőszinte és erotikus tartalom, ráadásul női főszerkesztővel.



A főszerkesztő, Baksa Zsófia az egyik legerősebb magyar stylist, divatkritikus, a Fashion Video Festival egyik alapítója, a grafikai designért Jose Simon a felelős, ő annak idején a WAN2 illetve a PEP! magazint is tervezte.

A magyar közreműködők közt szerepel még a tehetséges fiatal fodrász Barsi Balázs, és az egyik legkiválóbb magyar divatfotós, Tombor Zoltán. A divatanyagokban várhatóan felbukkannak magyar tervezők is, Szegedi Katáról már biztosan tudjuk, hogy szerepelni fog.



A Nero Homme-ban közreműködött még Matt Lambert fotós, Gemma Slack designer, illetve a Slutever blog szerzője, Karley Sciortino.

A magazin anyagait egy központi téma fűzi össze: a Body Confidence - ami lényegében egy új tudatosság, annyit jelent, a test nem válik el a lélektől.

A szöveges részek szinte teljes egészében párbeszédekből állnak a magazinban. Az interjúalanyok között ott van Christa Bell, David Lynch úgynevezett múzsája, aki nemrég Budapesten járt, illetve Theo-Mass, akit leginkább divatperfomerként szoktak emlegetni. Az örökké maszkban járó művész pár hónapja dollárokat nyomtatott a saját arcképével és elküldte a Dazed and Confusednak, hogy szeretne címlapra kerülni - sikerült neki.

A Nero Homme szombati bemutató partijának a line-upja a magazin szellemiségéhez illeszkedik, ott  lesz például Natasha Slater a Punks Wear Pradatól.