Bár idén ősszel kevés izgalmas darabot hoztak a fast fashion láncok: unalmas bordó, vadászos sötétzöld és furcsa sárga ruhák lógnak a vállfáikon - a nyári és a téli leárazás közti időszakban mégis jól jön egy kis kedvezmény. Igaz, a profi leárazás-vadászok 50%-os engedmény alatt meg sem rezdülnek, mégis megnéztük mire érdemes beváltani a Glamour-kuponokat.



A péntektől vasárnapig érvényes, 20 és 50 százalékos kedvezményre jogosító kuponokkal leginkább alapdarabokat érdemes beszerzni. Mivel az Intidex csoport üzletei (Zara, Stradivarius, Bershka) és a Promod sem szálltak be a kuponozásba, marad a Mango, a New Yorker és az Orsay kínálata.

A Mangoban különösebb megerőltetés nélkül találunk néhány említésre méltó, főleg irodába való, decens darabokat. Ilyen a fehér alapon fekete szegélyű blúz (lásd lent), amit a 20 százalékos kuponnal tíz helyett már nyolcezer forintért le lehet vadászni. A basic topokon és néhány kiegészítőn kívül, meg persze az égetően fontos darabokon kívül viszont másra nem nagyon érdemes költeni. Nem mintha nem lennének jó dolgok, hiszen van jópár Chanel-ihletésű zakó, a csizmák sem rosszak és már a karácsonyi, szilveszteri szettek is megérkeztek, de ezek elég drágák ahhoz, hogy a mínusz húsz százalék ne érjen túl sokat.



Az Orsay-ben a táskákon kívül semmi elmítésre méltó nincs, a New Yorkerben pedig azért nehéz válogatni, mert tombol a '90-es évek. Fura, szőrmebéléses tornacipők, márvány és okkersárga farmerek, farkasos pólók adják a választékot. Viszont aki szereti a leopárd mintát, itt helye, hiszen szoknyát, ruhát, sálat, sőt még cipőt is
lehet találni ebben a stílusban.

Úgy tűnik, a Calzedonia, Intimissimi, Tezenis vonalon érdemes mozogni, ugyanis a három-, négyezer forintos harisnyáknál, leggingseknél, és a többi fehérneműnél már egészen jóleső érzés húsz százalékkal kevesebbet fizetni a kasszánál. Nem tűnik rossz üzletnek a Women's Secret kínálata sem, ahol a Jump sportkollekcióból érdemes összeszedni pár pamutpólót vagy melegítőt.

Összességében viszont az jár a legjobban, aki kozmetikumokra váltja a kuponokat, jó vásár lehet a Maybelline, a Max Factor és a L'Oreal ajánlata is, ezeket ugyanis már féláron megkapja. A húsz százalékos kedvezmény pedig egyenesen aranyat ér a Body Shopban, ahol középáron jó minőségű, simogató kencéket kapni.